In september 1956 kon Koningin Juliana de dijken van Oostelijk Flevoland voor gesloten verklaren en begon men met het droogpompen van het nieuwe land.

In januari1969 werd een begin gemaakt met het aanleggen van watersportsteunpunt De Klink, waartoe het huidige restaurant, jachthaven en chaletpark behoren. De grond waarop het restaurant staat, komt uit de Noordoostpolder; op deze plaats werd gekeken tot hoever de grond zou inklinken of inzakken. De medewerkers van de toenmalige domeinen noemden deze plaats “De Klink", hieraan ontleent het restaurant, de jachthaven en het chaletpark zijn naam.

In oktober 1969 is het restaurant gerealiseerd. Het restaurant is in 1972 afgebrand en daarna weer opgebouwd, tot op heden op haar oorspronkelijke fundament.

In 1980 is de jachthaven uitgebreid met 30 ligplaatsen tot een totaal van 65 ligplaatsen, een campingplaats en een bedrijfswoning. De camping met 40 staplaatsen is vanaf 2001 omgezet naar een chaletpark en de bedrijfswoning is in 2012 gaan functioneren als extra ruimte voor het restaurant.

Verscholen aan de “oude” dijk van Oostelijk Flevoland, tussen het Veluwemeer en de bossen langs het meer, waar U kunt genieten van de rust, de ruimte en de natuur in een lommerrijke omgeving. Het restaurant en terras liggen aan het Veluwemeer, de doorvaar route van noord en zuid Nederland, hierdoor zijn er vele vaarbewegingen waar te nemen, zodat iedere dag weer ander is.